Wil je jouw vers gevangen vis heerlijk kunnen roken? Dan is de compacte Albatros Rookoven ideaal. Met deze rookoven geef je een overheerlijke rooksmaak aan vis en vlees.

Albatros RVS Rookoven

Rookoven van het merk Albatros.

De populaire RVS rookoven van Albatros is een super handige tafelrookoven. Je rookt vis al binnen 20 minuten. De rookoven kan ook goed gebruikt worden voor het roken van o.a. wild, gevogelte, varkensvlees, schaaldieren en paddenstoelen.

Hoe werkt de rookoven? De Albastros Rookoven wordt geleverd met twee spiritusbranders met deksel om de intensiteit van de vlam te regelen. Nadat je deze hebt ontstoken strooi je een paar theelepels rookmot over de bodem van de oven. Vervolgens leg je het gerecht op het rooster. Sluit het deksel zodra het begint te roken en zet het vuur op een lage stand. Over het algemeen kun je vis compleet garen in de rookoven. Kip of andere stukken vlees grill of braad je voor of na het roken om te garen.

BESTEL DE ALBATROS RVS ROOKOVEN IN ONZE WEBSHOP
null

Bekend van Wie is de Chef?

Wist je dat de Albatros tafelrookoven in “Wie is de Chef?” en “Topchef” is gebruikt? De kandidaten in beide televisieprogramma’s van RTL hebben de rookoven gebruikt om de beste gerechten te serveren!

Waarom zou je vis en vlees roken?

Rook ontstaat wanneer rookmot of rooksnippers in de oven gaan smeulen. Dit gebeurt als er weinig zuurstof aanwezig is. Vooral vroeger werd vlees en vis gerookt om de producten langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig gaat het voornamelijk om die typische rooksmaak aan je gerecht te geven.

Recepten voor de Albatros RVS Rookoven

Recept voor forrel

1. De forel uit laten lekken en droog deppen. Vervolgens bestrooien met peper en zout. Dan vullen met 2 á 3 schijfjes citroen en wat peterselie of zout, peper en provinciaalse kruiden.

2. De branders voor de helft vullen met spiritus en aansteken. Pan er op, rookmot over de bodem strooien, forellen erin leggen en deksel er op.

3. De forellen zijn na 30 minuten klaar. Wikkel ze afzonderlijk in een krant, dat komt de smaak ten goede.

Recept zeebaars

Bereiding

1. Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zeezout.

2. Meng de olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine zeezout.

3. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster in de rookoven. Rook de vis en tomaten zonder vel 35 minuten tussen de 70-80 graden.

4. Haal de zeebaars eruit en smeer deze in met het sausje uit stap 2. Eet smakelijk!