Menu

Je wilt een mooie tuin met gezonde planten die goed groeien. De vruchtbaarheid van je grond is dan erg belangrijk. Via de wortels nemen ze voeding op uit de grond. Als de zuurgraad van de grond niet goed is, zal er minder voeding aanwezig zijn en zullen je planten daardoor minder goed groeien.

Hoe zit het met de grond in jouw tuin?

Wil je weten hoe jouw grond er aan toe is? Bij de meeste Boerenbond winkels kun je een gratis grondtest doen! Doe wat grond in een potje en neem het mee naar de winkel, daar wordt de grond met een speciale vloeistof gemengd zodat de voedingstoestand getest kan worden. De test duurt een aantal minuten en daarna ontvang je een advies speciaal afgestemd op de toestand van jouw grond. Zo weet je precies wat je moet doen om jouw gazon weer perfect te krijgen! Benieuwd of de Boerenbond winkel in jouw buurt ook grondtesten afneemt? Vraag het in de winkel of neem hier contact op.

ZOEK EEN WINKEL IN JOUW BUURT

Grond te zuur?

Misschien is je grond wel te zuur en moet je kalk strooien. Kalk zorgt voor een optimale pH waarde. DCM Groen-Kalk brengt de pH-waarde in je grond weer op peil zodat je planten alle voedingsstoffen weer goed op kunnen nemen. Bovendien maakt DCM Groen-Kalk je planten sterker en zorgt het voor een beter transport van de voeding in de planten.

Enkele tips voor jouw gazon!

null

Mos in je gazon?

Je kan ook last hebben van mos in je gazon. Is dit het geval dan kan je DCM Gazon Pur gebruiken. Deze gazonmeststof voedt je gazon voor minimaal 100 dagen. Ook doodt het mos vanaf de wortel.
null

Vaal of geel gazon?

Wil je jouw gazon weer frisgroen hebben? Maak dan gebruik van DCM Gazonstart. Het voordeel is dat je deze gazonmeststof al vroeg in het voorjaar kan strooien. Het bevat een goede dosis stikstof voor een snelle groei en groenkleuring. DCM Gazonstart heeft ook nog eens een lange werking van minimaal 100 dagen en kan je toepassen na het verticuteren.
null

Voeding voor je gazon

DCM Gazonmeststof is een voeding met een uitgebalanceerde samenstelling waardoor je gazon continu gevoed wordt maar je niet extra veel hoeft te maaien. Door deze Gazonmeststof blijft de diepgroene kleur van het gazon behouden.
null

Gazon doorzaaien?

Vergeet niet om je gazon goed door te zaaien in het voorjaar met DCM Riparo® Plus. Niet alleen kale plekken moet je direct inzaaien, ook de rest van je gazon kan je het beste doorzaaien zodat je direct een dichte grasmat hebt die geen ruimte laat voor mos of onkruid. DCM Riparo® Plus is een speciaal herstelgraszaad dat zeer snel ontkiemt, zelfs bij lagere temperaturen.
null

Verbeter de bodem

Meng je graszaad met DCM Vivimus® Gazon. Vivimus gazon is een unieke bodemverbeteraar die de lucht-waterverhouding in de bodem op orde brengt zodat de wortels goed kunnen ademen en groeien. Wanneer je dit mengt met het graszaad of na het strooien van het graszaad afstrooit met DCM Vivimus® Gazon, zorgt je er ook voor dat het graszaad niet wegwaait bij wind en dat vogels het graszaad niet oppikken.

Niet verticuteren?

Wil je niet verticuteren, dan is DCM Microgazon Plus de ideale oplossing. Hier zijn nuttige bacteriën aan toegevoegd die de maairesten, afgestorven mos en andere dode materialen verteren en omzetten in extra voeding, waardoor je viltlaag verdwijnt en verticuteren overbodig is geworden.

Of het nu gaat om je gazon, sierplanten of moestuin, alle planten hebben voeding nodig om te blijven groeien en bestand te zijn tegen zwaar weer, ziektes en plagen. Door middel van de gratis grondtest bij boerenbond krijg je een juist advies over de voedingstoestand van je grond en wat je kunt doen om deze te verbeteren. Daarnaast wordt ook de pH van de bodem correct gemeten. En die pH-waarde (zuurtegraad) is de sleutel tot een groeizaam succes!

Heb je hier niet de antwoorden gevonden die je zoekt? Kom dan langs in één van onze winkels! Onze medewerkers staan voor je klaar en geven je passend advies.

BEKIJK ALLE PRODUCTEN VOOR JOUW GAZON