Kerstmis is pas compleet als er kerstbomen in de huizen staan. Volgens traditie wordt de naaldboom opgetuigd met allerlei decoraties, zoals verlichting en ornamenten. Het hele gezin helpt eraan mee. En op kerstochtend liggen er misschien wel cadeautjes onder de boom. Bij Boerenbond vind je een kerstboom in vele soorten en maten. Welke (kunst)kerstboom neem jij dit jaar in huis?

De ‘echte’ kerstbomen

Al kort na Sinterklaas verschijnt de eerste kerstbomen al in Nederlandse huizen. Niks gaat boven de heerlijke geur van een ‘echte’ kerstboom. Boerenbond verkoopt verschillende soorten kerstbomen:

  1. Nordmann, is heel populair als kerstboom. Dat komt omdat de naalden minder snel uitvallen. Deze wordt met of zonder kluit verkocht.
  2. Picea Omorica, oftewel de Servische spar, blijft mooi om naar te kijken.
  3. Picea glauca Conica, oftewel Witte spar, is een erg compacte en kegelvormige dwergconifeer. De naalden zijn kort, dicht op elkaar en lichtgroen van kleur.
  4. Picea Pungens Glauca, oftewel blauwspar (blue diamond), wordt vaak gekozen door zijn mooie kleur.

De blauwspar kan variëren van een heldere grijs- tot blauwgroene kleur. Let wel op dat de blauwspar vrij scherpe naalden heeft. De boom is hierdoor minder geschikt voor gezinnen met kinderen. De Nordmann kerstbomen en de Picea kerstbomen zijn beide van zeer goede kwaliteit. De kwaliteit blijft bewaard door het goed onderhouden van de kerstbomen. Zo worden ze jaarlijks gesnoeid, bemest en geremd in de groei. Hierdoor krijgen de kerstbomen de juiste volle vorm en kwaliteit. Alle kerstbomen worden in diverse maten aangeboden bij Boerenbond. Let wel op: niet alle winkels hebben hetzelfde aanbod. Maar voor iedere kerstboom geldt: de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs!

null

Laat je echte kerstboom altijd acclimatiseren

Voordat je een echte kerstboom in de woonkamer zet, is het belangrijk om je boom te laten acclimatiseren. Plaats daarom je kerstboom eerst 24 uur in de schuur.

Kunst kerstbomen

Als je vindt dat echte kerstbomen te erg prikken, of als je geen zin hebt om regelmatig naalden op te zuigen, dan is een kunstkerstboom dé uitkomst. Deze ‘net echt’ kerstbomen zijn van goede kwaliteit en ogen goed gevuld. We dagen je uit om naar de winkel te komen en de echte van de kunstkerstbomen te onderscheiden.

Kerstboom verlichting

Wat is nou kerstmis zonder prachtig verlichte kerstboom? Natuurlijk kun je kiezen uit verschillende soorten kerstverlichting. Lees hier meer over verschillende soorten verlichting.