Buiten is het donker, het regent en je hoort de wind langs het huis suizen. Oftewel een goede indicatie dat de tijd van gezellig met z’n allen binnenshuis spelletjes doen of TV kijken is aangebroken. Hierbij mag een comfortabele temperatuur uiteraard niet ontbreken! Een kachel kan hier goed bij helpen! Maar wat voor kachel heb je nodig? En wat zijn de verschillen tussen al die kachels? In dit artikel zullen we de petroleumkachels van het merk Qlima bespreken, en helpen we je een keuze te maken!

Uiteraard kent iedereen de ouderwetse open haard, maar dit is niet voor iedereen gewenst. Niet iedereen heeft namelijk de ruimte of zin in het werk wat erbij komt kijken. Voor deze mensen is een mobiele kachel aan te raden. Deze kachels zijn gemakkelijk te verplaatsen, erg zuinig in gebruik en verwarmen de ruimte binnen no-time! In dit artikel zullen wij de petroleumkachel uitgebreid bespreken!

Een petroleumkachel is een kachel die kerosine verbrandt. Bij dit proces komt warmte vrij. De naam is gebaseerd op het woord kerosine, dat ook wel petroleum genoemd wordt. Bij veel van deze kachels is de brandstoftank ingebouwd.

Twee verschillende soorten petroleumkachels

Qlima heeft twee soorten petroleumkachels. Een kouskachel en een laserkachel. Een kouskachel is een kachel die geen stroomaansluiting heeft. Hierdoor kan je gemakkelijk de locatie van de kachel verplaatsen. Een laserkachel heeft stroom nodig om de elektronisch gestuurde brander te laten werken.

Zuinig

Petroleumkachels zijn enorm zuinig. Ze gaan super lang mee; met 1L brandstof doe je zo’n 5 uur.

Lekker warm

De petroleumkachels geven een comfortabele hitte af. De warmte die er vanaf komt wordt veelal als comfortabel ervaren. Bij sommige andere kachels is de hitte die ervan afkomt nog wel eens té intens. De kachel is geschikt voor ruimtes van 15 tot 75 m2.

Snelheid

Dit soort kachels werken gelukkig ook erg snel. Wanneer je snel de temperatuur in je woonkamer of werkplaats wilt verwarmen duurt het zo’n 5 – 10 minuten voor de ruimte lekker warm is. Dus je hoeft nóóit lang in de kou te zitten wachten met een petroleumkachel.

Goedkoper dan elektrisch verwarmen

Omdat petroleumkachels van Qlima zo zuinig zijn, zijn ze ook erg goedkoop. Ook is het energieverbruik van de laserversie ook minimaal, en zijn je stroomkosten dus ook laag.

Vele extra’s

  • 4 jaar garantie
  • Ingebouwde thermostaat
  • Vorstbeveiliging
  • Timer
  • Gebruiksvriendelijk

Er zijn twee soorten brandstof verkrijgbaar voor de petroleumkachels van Qlima. Dit is de ‘Extra’ en de ‘Kristal’. Extra is een brandstof van hoge kwaliteit en zorgt voor een extra lange levensduur van je kachel, terwijl je nog wel het hoogste rendement krijgt. Kristal is ook een brandstof van hoge kwaliteit, maar zorgt ook nog voor een superieure warmte. Dit garandeert dus het hoogste comfort. Ook is de warmte die vrijkomt volledig geurloos.

Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie over petroleumkachels van Qlima? Kom dan langs in één van onze Boerenbond winkels!

ZOEK EEN BOERENBOND WINKEL IN JOUW BUURT