Tenco Boerengroen

Tenco Boerengroen beschermt en verfraait alle buitenhoutwerk, zoals: hekken, schuttingen, schuren en hokken. Voor een diepgroene kleur die de houtstructuur accentueert. Tenco Boerengroen kan zowel op nieuw onbehandeld als geïmpregneerd hout worden toegepast. Het beschermingsmiddel kan niet bladderen, is eenvoudig te verwerken en makkelijk in onderhoud.

Toepassing Tenco Boerengroen

Tenco Boerengroen beschermt en verfraait alle hout, zoals: hekken, schuttingen, schuren en hokken. Tenco Boerengroen kan zowel op nieuw onbehandeld als geïmpregneerd hout worden toegepast. Voor een betere hechting adviseren wij nieuw geïmpregneerd hout pas na enkele weken te behandelen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Tenco Boerengroen voor en tijdens gebruik goed roeren. Aanbrengen op een schone, droge en vetvrije ondergrond met een kwast of verfrol. Op nieuw hout tenminste 2 lagen aanbrengen. 1e laag circa 10% verdunnen met terpentine. Voor onderhoud kan als regel met één laag worden volstaan.

VERDUNNING

Terpentine. Tenco Boerengroen is gebruiksklaar. Gereedschap kan worden gereinigd met terpentine

GEBRUIKSVOORSCHRIFT

Veiligheids- en milieuvoorzorgsmaatregelen

Voor specifieke gegevens over veiligheid, welke van toepassing zijn op de verwerkingsfase van dit product, en informatie over de behadeling van verfrestanten en afval, verwijzen wij u naar de verpakking van dit product.

Hantering en opslag

In ongeopende goed afgesloten verpakking, droog bewaard, bij een temperatuur van 10°C tot 25°C. Halflege bussen overgieten in een kleinere bus of blik, helpt velvorming en indrogen voorkomen.

BASISGEGEVENS

Vorm Vloeibaar, mat

Kleur Groen

Geur Oplosmiddelachtig

Kookpunt Niet bepaald

Vlampunt 40 ℃

Dampspanning bij 20 ℃ 2,1 hPa

Dichtheid bij 20 ℃ 0,97 g/cm3

Oplosbaarheid in water Niet oplosbaar

Viscositeit 70 s (DIN 53211/4)

Theoretisch rendement

– Op geschaafd hout: 8-10 m2 per liter

– Op ongeschaafd hout: 6 – 8 m2 per liter

Aanbevolen laagdikte 50 – 55 micron

Droogtijden

– Stofdroog na ca. 6 uur bij 15 ℃

– Overschilderbaar na 24 uur bij 15 ℃

Oplosmiddelgehalte

EU-grenswaarden van dit product als primer (cat A/h) 750 g/l (2010). Dit product bevat maximaal 500 g/l VOC. EU-grenswaarden van dit product als aflak (cat A/e) 400 g/l (2010). Dit product bevat maximaal 400 g/l VOC.

Gehalte aan vaste bestanddelen 58,4 %

Tenco Boerengroen is niet in onze webshop verkrijgbaar, maar wel in alle Boerenbond winkels. Ben je benieuwd welke Boerenbond vestiging bij jou in de buurt zit?

ZOEK EEN BOERENBONDWINKEL IN DE BUURT