De winter komt eraan, zorg dat jouw tuin de kou overleeft! Hoe doe je dit? Bekijk onze tips hieronder om je tuin winterklaar te maken.

Tip 1: Veilig en warm met de juiste werkkleding

Wil je graag comfortabel in je tuin werken tijdens de wintermaanden? Dan heb je geschikte werkkleding nodig! Zo blijf je niet alleen warm maar ben je ook beter beschermd. Waarschijnlijk zal je veel op je knieën werken. Ga daarom voor een werkbroek met verstevigde kniestukken, of nog beter; een broek waarin je kniekussens kunt plaatsen. Dit werkt een stuk fijner als je aan de slag gaat!

BEKIJK HAVEP WERKBROEKEN IN DE WEBSHOP
null

Werkbroek kiezen

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste werkbroek? Bekijk dan hier onze tips

Tip 2: Snoei bomen en struiken

In de herfst kun je onderstaande bomen en struiken snoeien. Zo komen ze zonder problemen de winter door! Lees hier meer over snoeien in het najaar

  • Fruitbomen
  • Geknotte bomen
  • Coniferenhagen
  • Druivenstruik
  • Heesters
  • Rozen
  • Vlinderstruik

Tip 3: Bescherm je planten tegen vorst

Zet niet-winterharde planten binnen. Het beste is een koele plek (tussen 5 en 10 graden). Een perfecte plek voor deze planten is een garage of tuinhuisje. Vergeet ze natuurlijk niet water te geven!

Planten die wel buiten blijven kun je beschermen tegen nachtvorst. Dit doe je door de wortels af te dekken met stro of jute.

null

Waar laat je afgevallen bladeren liggen?

Houd je gazon bladvrij om bruine plekken in het gras te voorkomen. In bloemenperken mag je wel bladeren laten liggen. Ze beschermen de planten namelijk tegen de ergste kou in de winter!

Tip 4: Sluit de buitenkraan

Voor sommigen misschien een open deur, maar sluit de buitenkraan! Als het vriest kan anders de waterleiding springen. Hoe ga je te werk? Laat de tuinslang leeglopen, koppel hem los en rol hem op. Sluit nu de buitenkraan af.

Tip 5: Bloembollen planten voor het voorjaar

Wil je in de lente een prachtig bloeiende tuin? Dan plant je nog vóór de eerste nachtvorst je bloembollen! Lees hier meer over het planten van bloembollen in het najaar

Tip 6: Genieten van de winter in je tuin

Jouw tuin is nu klaar voor de winter! Zit jij wel eens in de tuin terwijl het winter is? Creëer een warm knus hoekje in jouw tuin met een vuurkorf of terrasverwarming. Super sfeervol en gezellig! Er ontbreekt alleen nog een warme kop chocolademelk… Kijk hier alvast voor leuke ideeën!

null

Terrasverwarming in je tuin

Wil je heerlijk in de achtertuin zitten, ook wanneer het buiten koud is? Dan biedt terrasverwarming een uitkomst. Hulp nodig bij het kiezen van terrasverwarming? Lees hier meer