Menu

Je kunt je voorstellen dat een gazon heel wat voedingsstoffen nodig heeft om steeds opnieuw te kunnen groeien na het maaien. Een juiste bemesting van het gazon is daarom erg belangrijk. In dit artikel lees je hoe vaak en wanneer je jouw gazon het beste kunt bemesten. Wil je weten waarom je moet bemesten? Lees dan hier meer.

Minimaal 3x per jaar je gazon bemesten geeft het beste resultaat

 • null

  Voorjaar

  De eerste keer mest strooien doe je in maart /april, oftewel het moment waarop het gras weer begint te groeien.

 • null

  Zomer

  In juni/juli strooi je voor de tweede keer. Gebruik een organische meststof. In deze meststof zitten zacht werkende voedingsstoffen, die langzaam vrijkomen en een constante grasgroei stimuleren. Zo weet je zeker dat je van een prachtig groen gazon kunt genieten tijdens de zomermaanden.

 • null

  Najaar

  In het najaar bemest je voor de derde keer. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor het najaar. Deze meststof zorgt ervoor dat het gras afhardt en bestand is tegen de winterkou. Het ijzer en magnesium in de stof geven het gazon een blijvende diepgroene kleur. Heb je nog vragen over het gazon bemesting? Stel dan je vraag online, of kom langs in één van de Boerenbond winkels. Onze medewerkers staan voor je klaar om passend advies te geven.

null
Heb je hier niet de antwoorden gevonden die je zoekt? Kom dan langs in één van onze winkels! Onze medewerkers staan voor je klaar en geven je passend advies.
BESTEL GAZONMESTSTOF IN DE WEBSHOP