Ecostyle Buxusmotval - Insectenbestrijding - 10 m

€ 16,95
Doordeweeks vóór 22:00 besteld,
morgen in huis.
Weekend besteld, maandag in huis.
Korte omschrijving
Voor een groene. gezonde buxus
  • Bestrijdt natuurlijk en effectief
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Effectieve. zichtbare werking
SKU
8711731024693

Laat de buxusmot geen plaag worden

Hoe werkt de Buxusmotval?
De buxusmotval vangt de mannetjes van de buxusmot en beschermt zo je buxus tegen vraatschade. De val bevat een feromoon (lokstof) dat in de natuur door de vrouwtjesmot wordt verspreid. Het lokt de mannetjes in de val. waar ze op de lijmplaat blijven kleven. De vrouwtjesmotten kunnen hierdoor niet bevrucht worden. ze leggen geen eieren waaruit de vraatzuchtige rupsen zich ontwikkelen; de voortplanting wordt verstoord. De buxusmot behoort tot de meest gevreesde tuinplagen. De kleine rups overwintert in een spinsel binnenin de buxus. In het vroege voorjaar beginnen ze hun vraattocht. De rupsen worden circa 4 cm lang. Na verloop van tijd verpopt de rups en ontwikkelt zich tot een vlinder (de buxusmot). De buxusmot kent 2 tot 3 generaties per jaar.

Naast het feit dat de buxusmotval de aanwezigheid van de buxusmot signaleert. bestrijdt de motval de buxusmot ook. De val vermindert het aantal buxusmotten aanzienlijk.

Wanneer werkt de val?

Plaats de val vanaf begin mei in de directe nabijheid van de buxus. Controleer de val regelmatig en verwissel de lijmplaat als deze vol met motten zit. Vervang het feromoontablet begin augustus. wanneer de tweede generatie buxusmotten verschijnt. De val beschermt zo het hele seizoen tot 10 meter rond de buxus.

Bestrijden van de rupsenplaag

Wanneer de val de aanwezigheid van de buxusmot aantoont. start je na 10-14 dagen (ontwikkelingsduur van ei tot larve) met de bestrijding van de rupsen van de buxusmot. Gebruik voor het bestrijden van de rupsen Aaltjes tegen de buxusmot van ECOstyle. Met deze natuurlijke vijand bestrijd je op een biologisch verantwoorde wijze de rupsenplaag.
De Buxusmotval van ECOstyle vangt buxusmotten zichtbaar. Zo groeit de mot niet uit tot een plaag en blijft de buxus groen en gezond. Natuurlijk én effectief!

Toepassing

Neem het feromoontablet uit de beschermende verpakking en bevestig deze aan het ophangdraad. Vermijd geurverwarring. raak het tablet niet aan met blote handen!

Steek de draad van binnen naar buiten. door de perforatie in het dakje van de val. Zet de val in elkaar en schuif de opengevouwen lijmplaat in de val.

Tips: hang de val bijvoorbeeld aan een tak. een vogelhuisje of steek een stok in de grond en hang de buxusmotval daaraan.

 

De buxusmot rukt op

De buxusmot verspreidt zich steeds verder over Nederland en vormt de laatste jaren een flinke plaag voor de buxus. De rupsen van de schadelijke mot vreten de planten volledig kaal. Neem daarom tijdig maatregelen.

Productspecificaties
Artikelnummer 10025937
Promo Tekst _
Aanbiedingen _
Promo Vipclub _
DC_RZ DC
Formaten2 N/A
Formaten3 N/A
Gezondheid2 N/A
Gezondheid3 N/A
Kleur2 N/A
Kleur3 N/A
KNGF N/A
Kwaliteit2 N/A
Maat2 N/A
Maat3 N/A
Materiaal N/A
Materiaalsoort2 N/A
season2 N/A
season3 N/A
Size2 N/A
Size3 N/A
Smaak2 N/A
Smaak3 N/A
sort_order 1468905
Merk Ecostyle
Gewichten N/A
Special N/A
Gewicht N/A
Assortiment Tuin
Produktgroepen Insectenbestrijding
produktgroepen2 N/A
Soort Algemeen
Soort2 Tuin
Type N/A
Gezondheid N/A
Inhoud N/A
Kleur N/A
Kwaliteit N/A
Materiaalsoort Feromoon
Produktgroep Beschermen
Artikelgroep Motten
Vipclub N/A
Seizoen N/A
Maten N/A
Kleuren N/A
Afmetingen N/A
Units N/A
Volumes N/A
Aanbeveling N/A
Analyse N/A
Samenstelling PRODUCT In de verpakking: 1 deltaval 2 feromoontabletten 4 lijmplaten 1 ophangdraad HOUDBAARHEID Bewaar het nog niet gebruikte feromoontablet in de beschermende verpakking op een koele plaats. bij voorkeur in de koelkast. LET OP De lijmplaten bevatten een speciale. krachtige lijm. Lijmvlekken. in bijvoorbeeld kleding. kun je met wasbenzine voorbehandelen en aansluitend normaal wassen.
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Ecostyle Buxusmotval - Insectenbestrijding - 10 m
Jouw rating